Ένας αιώνας τριφύλλι! Εκατό ένδοξα χρόνια, γεμάτα συγκινήσεις, θριάμβους, στιγμές χαραγμένες στη μνήμη και την καρδιά. Για πρώτη φορά, ο Παναθηναϊκός φόρεσε το τιμημένο σύμβολο στη φανέλα τον Δεκέμβριο του 1920.

Οι παλαιότερες αναφορές έκαναν λόγο πως ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τριφύλλι το 1918. Αυτό είναι ιστορικό λάθος. Το πρώτο τριφύλλι από ελληνική ομάδα ήταν αυτό που φόρεσε ο Σύλλογος Μεγάλος στο πρωτάθλημα 1920-21.

Στο πλαίσιο των εορτασμών μας για τα «100 χρόνια με το Τριφύλλι στη φανέλα», η Εκδοτική Belle Époque ανακοινώνει πως τον Δεκέμβριο του 2020, θα κυκλοφορήσει συλλεκτικό πακέτο (σε αυστηρώς 100 αριθμημένα κομμάτια) το οποίο θα περιλαμβάνει:

     • Φανέλα-ρέπλικα εκείνης που φορούσε ο Παναθηναϊκός το 1920. Επιλέχθηκε ύφασμα 100% βαμβάκι (Ultra Cotton της Gildan), χωρίς πλαϊνές ραφές, με μακριά μανίκια, ώστε να προσεγγίσουμε (σε έναν βαθμό) το στιλ της εποχής. Το τριφύλλι είναι σε λευκό καραβόπανο, ραμμένο στο χέρι. Δεδομένου ότι η Gildan είναι αμερικανική εταιρεία, ενημερώνουμε πως τα μεγέθη (S, M, L, XL, XXL) είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

      Ευχαριστούμε θερμά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ενέκρινε την κυκλοφορία της φανέλας, παραχωρώντας μας μάλιστα καρτελάκια επίσημου προϊόντος του Συλλόγου (Panathinaikos Official Merchandise).
     • Καρτ-ποστάλ, με την πρώτη ομαδική φωτογραφία που έβγαλε ο Παναθηναϊκός, φορώντας τριφύλλι (χειμώνας 1920), σε υψηλή ανάλυση.
     • Και φυσικά ο τόμος 05 του «1908», ο οποίος είναι αφιερωμένος στο «πρώτο τριφύλλι». Ο Πέτρος Μπάλτας σκιτσάρει τους ευφάνταστους τρόπους, με τους οποίους ο Γιώργος Καλαφάτης και οι συνοδοιπόροι του διέδωσαν στη φίλαθλη νεολαία το νέο σύμβολο.

Επίσης, όλα αυτά θα συνοδεύονται με αριθμημένο καρτελάκι – πιστοποιητικό γνησιότητας.

Το κόστος του πακέτου ανέρχεται στα 35 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Οι παραγγελίες θα ανοίξουν την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:20. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 

Μόνο οι συνδρομητές του «1908» (όσοι ήταν συνδρομητές έως τις 17/12/2020) έχουν δικαίωμα προπαραγγελίας, μέχρι να ανοίξουν οι παραγγελίες, είτε τηλεφωνικώς (210 6132737) είτε στο [email protected]

Επίσης, κάθε συνδρομητής έχει δικαίωμα να παραγγείλει μόνο ένα πακέτο.

Τα ταχυδρομικά έξοδα επιβαρύνουν τον παραλήπτη.

* Μόνο για παραγγελίες έως την Κυριακή 20/12, οι αποστολές εντός Αττικής θα γίνουν με συμβεβλημένο με την εταιρεία μας οδηγό, ώστε να φτάσουν εγκαίρως, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι αποστολές επαρχίας θα φύγουν κανονικά, όπως πάντα, με ΕΛΤΑ Courier.