Το βιβλίο Έτσι αγαπούν οι ποιητές του Άγγελου Σκλαβουνάκη κυκλοφορεί από την Belle Epoque Εκδοτική. Πρόκειται για μια μοναδική ολοκληρωμένη έρευνα για τα συνθήματα του Παναθηναϊκού, την εξέλιξη και το κοινωνικό τους υπόβαθρο, όμοια της οποίας δεν έχει πραγματοποιηθεί για κανένα άλλο αθλητικό σωματείο στον κόσμο.

 

Πολλά από τα συνθήματα της «πράσινης» κερκίδας δεν έχουν διασωθεί σε ηχητικά ντοκουμέντα, ειδικά όσα τοποθετούνται χρονικά πριν από τη δεκαετία του ’80, όταν και δεν υπήρχε φυσικός ήχος στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Αυτό το γεγονός αναδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος του Άγγελου Σκλαβουνάκη, αφού έπρεπε να ξεψαχνίσει αμέτρητες αρχειακές πηγές, να συνομιλήσει με οργανωτές της Θύρας 13, με απλούς φιλάθλους και να ανακαλύψει ξεχασμένα ημερολόγια οπαδών.

 

Στη σελίδα αυτή, θα παρουσιάζονται ηχητικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα κάποιων εκ των συνθημάτων που έχουν διασωθεί, μαζί με τις αντίστοιχες σελίδες του βιβλίου, προς διευκόλυνση (και τέρψη) του αναγνώστη. Η ενημέρωση της σελίδας ξεκινά τον Οκτώβριο 2023 και θα ανανεώνεται τακτικά.