ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Σ’ ΑΓΑΠΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ

Ένα νοσταλγικό παναθηναϊκό «ταξίδι» στον χρόνο, με τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν τον Σύλλογο από τις 3 Φεβρουαρίου 1908, τακτοποιημένα στην κάθε μέρα του έτους.

Οι «αιώνιοι πιστοί» και οι «γνωστοί σου άσοι», σε όλες τις μεγάλες τους στιγμές στο πρώτο «πράσινο» χρονολόγιο που θα κάνει τα «παιδιά της Λεωφόρου» να αγαπήσουν το Τριφύλλι… πιο πολύ, πιο πολύ, πιο πολύ!

Κριτικη του Δημητρη Φυσσα στην “Athensvoice”

Aν ενδιαφέρεστε για τον αθλητισμό (έστω και αν δεν υποστηρίζετε τον Παναθηναϊκό), σας προτείνω το διαχρονικής αξίας «Πράσινο ημερολόγιο», που έγραψε ο Άγγελος Σκλαβουνάκης και κυκλοφορούν οι εκδόσεις «Κάπα εκδοτική».

Η ατζέντα έχει τίτλο «Κάθε μέρα σ’ αγαπώ πιο πολύ» (εννοεί το τριφύλλι του καλαίσθητου εξωφύλλου), μα η ουσία κρύβεται στον υπότιτλο: «Ένα μοναδικό Παναθηναϊκό σαν σήμερα». Και είναι πραγματικά αυτό που λέει: Γεγονότα που αφορούν τα διάφορα αθλήματα (από στίβο μέχρι ξιφασκία κι από ποδόσφαιρο μέχρι σκάκι) που καλλιέργησε και καλλιεργεί το «αρχαίο» αθηναϊκό σωματείο, από την ίδρυσή του (1908) μέχρι σήμερα.

Η κυρίως ύλη είναι διαιρεμένη σε 366 σελίδες (ναι, καλύπτεται και η 29η Φεβρουαρίου) και κάθε σελίδα καταγράφει ποικίλα αθλητικά γεγονότα, αντρικά και γυναικεία, με πολλή επιμέλεια και φροντίδα. Προσοχή: δεν πρόκειται για ετήσια ατζέντα, δεν είναι ημερολόγιο έτους, δεν αφορά επομένως τη φετινή ή άλλη χρονιά κι άρα δεν υπόκειται σε χρονολογικό ξεπέρασμα.

https://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/athens/342359_akadimias-kai-kanari

Κριτικη του παλαιμαχου σκοπευτη και δημοσιογραφου Γεωργιου Λιβερη

[…]Τι κάθισε και σκαρφίστηκε ο Δημοσιογράφος Άγγελος Σκλαβουνάκης, μέλος του ΠΣΑΤ, παναθηναϊκός και με γόνιμο πρόσφατο παρελθόν. Πήρε και τις 365 ημέρες του χρόνου και μάζεψε τις επιτυχίες του Συλλόγου σε κάθε μία από αυτές, από τις 3/2/1908 που γεννήθηκε ο Σύλλογος μέχρι τις ημέρες μας. Αυτές τις ημερομηνιακές επιτυχίες τις έβαλε στη σειρά ανά ημέρα και μήνα και κυκλοφόρησε ένα βιβλίο 400 σελίδων περίπου (γιατί δεν έχει αρίθμηση) που δεν γνωρίζω τι άλλο καλύπτει – πέραν των σαφών αποδείξεων – αλλά πάντως την ακούραστη αγάπη του.

Μάλιστα σε πολλές ημερομηνίες τα ευχάριστα γεγονότα είναι τόσα πολλά που δημιουργούν συμφόρηση στις σελίδες. Αυτό καθώς, δεν βάσταγε η καρδιά του να αγνοήσει και άλλα γεγονότα. Π.χ. πότε γεννήθηκε ο λάτρης του Παναθηναϊκού Σταμάτης Κόκκοτας ή πότε έφυγαν από τη ζωή ο Γιώργος Καλαφάτης, ο Νίκος Κούρκουλος ή ο Γιώργος Μουζάκης.

Δεν άντεξα τον πειρασμό και αντέγραψα στην τύχη 31 γεγονότα (όσο ένας μήνας) από όλο το βιβλίο, ένα για κάθε ημέρα. Εάν σας εντυπωσιάζουν θα πρέπει να αναζητήσετε το βιβλίο, κοστίζει μόνο 13 ευρώ και εκστασιάζει με το περιεχόμενό του.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα μοναδικό ημερολόγιο που κάνει τον αναγνώστη να αγαπά τον Παναθηναϊκό, κάθε μέρα πιο πολύ!

Ταυτότητα έργου

Κάθε μέρα σ’ αγαπώ πιο πολύ
Isbn: 978-618-51915-0-4
Σελίδες 374
Κάπα Εκδοτική

Τιμή: 13 €   10 €

Συγγραφέας: Άγγελος Σκλαβουνάκης
Φιλολογική επιμέλεια: Μαργαρίτα Κωτσίνη
Τυπογραφική επιμέλεια: Βιβλιοτεχνία