ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΠΟΛΗ

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μας μυεί στον μαγικό κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο μικρός Αποστόλης ταξιδεύει στο παρελθόν και το μέλλον, παρέα με τον Τριφύλλη. Οι δύο τους γίνονται μάρτυρες των σημαντικών στιγμών του Μεγάλου Συλλόγου. Μπροστά τους παρελαύνουν ο Γεώργιος Καλαφάτης κι ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο Άγγελος Μεσσάρης και ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, καθώς και αφανείς ήρωες από όλα τα τμήματα του Ομίλου

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε αυτό το βιβλίο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] Θα προσπαθήσουμε να σας εξασφαλίσουμε κάποιο αντίτυπο.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ “HUMBA” (ΤΕΥΧΟΣ 16)

Η Παναθηναϊκούπολη είναι η Ιστορία του Παναθηναϊκού. Είναι η πόλη που έχτισαν, στο πέρασμα 105 ετών, αθλητές, παράγοντες, αλλά και οπαδοί της 13ης Θύρας. Σε αυτή την πόλη δεν ζουν πολίτες, αλλά αναμνήσεις. Στην Παναθηναϊκούπολη ξαναζωντανεύουν στιγμές δόξας, νίκες, κούπες, διακρίσεις, πρωτοπορίες, κοινωνικό έργο.

Ο μικρός Αποστόλης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, αντιπροσωπεύει κάθε νεαρό φίλαθλο. Παρέα με τον Τριφύλλη, που είναι η “μνήμη” του Παναθηναϊκού, ταξιδεύουν στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον. Γίνονται μάρτυρες της ίδρυσης του Ομίλου από τον Γιώργο Καλαφάτη και της κατασκευής του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ζουν από κοντά το ιστορικό 8-2 του 1930, το αήττητο πρωτάθλημα του 1964, τη νίκη – «έπος» επί του Ερυθρού Αστέρα το 1971, το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ το 1996. Ο αναγνώστης, μέσα από τα μάτια του Αποστόλη, μαθαίνει για την αντιστασιακή δραστηριότητα του Παναθηναϊκού κατά την περίοδο της Κατοχής. Διαβάζει, μάλιστα, ορισμένες ανέκδοτες ιστορίες, που -έστω και μέσα από ένα μυθιστόρημα- βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

 

Μ’ έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, ξετυλίγει το κουβάρι της τεράστιας ιστορίας του Παναθηναϊκού μας!

– Αποστολος Κοντος

Παναθηναϊκούπολη
Isbn: 978-960-55603-9-3
Σελίδες 80
Εκδόσεις Σοκόλη Κουλεδάκη

Τιμή: 8 €   6 €

Προσωρινά εξαντλημένο

Συγγραφή: Ανδρέας Οικονόμου
Φιλολογική επιμέλεια: Γιάννης Κοκοβιάδης
Τυπογραφική επιμέλεια: Αθηνά Σοκόλη