ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΠΟΛΗ

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που μας μυεί στον μαγικό κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο μικρός Αποστόλης ταξιδεύει στο παρελθόν και το μέλλον, παρέα με τον Τριφύλλη. Οι δύο τους γίνονται μάρτυρες των σημαντικών στιγμών του Μεγάλου Συλλόγου. Μπροστά τους παρελαύνουν ο Γεώργιος Καλαφάτης κι ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο Άγγελος Μεσσάρης και ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, καθώς και αφανείς ήρωες από όλα τα τμήματα του Ομίλου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ “HUMBA” (ΤΕΥΧΟΣ 16)

Στόχος της έκδοσης είναι να σχηματίσει στον αναγνώστη την πραγματική εικόνα τού τι σημαίνει «Παναθηναϊκός». Να αποτυπωθεί στην καρδιά του όλο το μεγαλείο που κρύβει ο σύλλογος της Αθήνας. Να αισθάνεται πάντα υπερήφανος για την πράσινη φανέλα – ακόμα και σε δύσκολες περιόδους πρόσκαιρης ή μακρόχρονης κρίσης. Και το σημαντικότερο: να γίνεται δέκτης των ηθικών αρχών που διέπνεαν τους ανθρώπους που γιγάντωσαν τον Όμιλο.

Το –ανάρπαστο, πλέον– βιβλίο του 2013 αποκτά σήμερα διαφορετική υπόσταση. Τα κείμενα εμπλουτίστηκαν, κάποια γράφτηκαν απ’ την αρχή αλλά διατηρώντας πάντα το ίδιο πνεύμα της τότε γραφής, και προστέθηκαν νέες απολαυστικές περιπέτειες στα ταξίδια των δύο ηρώων-πρωταγωνιστών. Επιπλέον, η μοναδική εικονογράφηση ζωντανεύει την αφήγηση σε κάθε κεφάλαιο.

Η «Παναθηναϊκούπολη» απευθύνεται τόσο σε παιδιά άνω των εννέα ετών, που αναζητούν τη χαμένη αίγλη του δοξασμένου συλλόγου, όσο και σε ενήλικες που, μέσα από ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, επιθυμούν να νοιώσουν την ανεμελιά και την περηφάνια της νιότης τους.

Μ’ έναν ετελώς ξεχωριστό τρόπο, ξετυλίγει το κουβάρι της τεράστιας ιστορίας του Παναθηναϊκού μας!

– Αποστολος Κοντος

Παναθηναϊκούπολη
Σελίδες 104
Τιμή: 13 €   11,7 €

Συγγραφή: Ανδρέας Οικονόμου
Εικονογράφηση: Πέτρος Μπάλτας
Φιλολογική επιμέλεια: Γιάννης Κοκοβιάδης
Τυπογραφική επιμέλεια: Πένια Παππά

 


Προσθήκη στο καλάθι


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΠΟΛΗ – ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ