ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ «ΛΕΩΦΟΡΟΣ»

H ΣΤΙΓΜΗ που τόσο περιμένατε έφτασε: το λεύκωμα ΛΕΩΦΟΡΟΣ κυκλοφόρησε, σε περιορισμένο αριθμό συλλεκτικών αντιτύπων!

Το απόσταγμα δεκαετούς έρευνας πάνω στην ιστορία του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αποτυπώνεται σε ένα πολυτελές λεύκωμα 612 σελίδων, που δεν πρέπει να λείπει από καμία παναθηναϊκή βιβλιοθήκη.

Περισσότερες από χίλιες φωτογραφίες. Αποφθέγματα και αφηγήσεις μυθικών ηρώων και αφανών αντιηρώων. Αρχιτεκτονικές μελέτες, προϋπολογισμοί. Κρυφές «κεκλεισμένων των θυρών» συζητήσεις, πρακτικά συμβουλίων. Ασύλληπτα ρεκόρ. Εθνικοί θρίαμβοι. Αντιστασιακές ενέργειες, ιστορικές συναυλίες. Τριάντα τρία αθλήματα, εκατοντάδες τίτλοι. Όλα αυτά βρίσκουν τη δική τους θέση στις σελίδες του βιβλίου του ιστορικού ερενυητή Ανδρέα Οικονόμου.

Κι όμως. Ούτε οι λέξεις ούτε οι φωτογραφίες είναι ικανές να περιγράψουν τη σπουδαιότητα της Λεωφόρου. Αρκούν, ωστόσο, για να αντιληφθούμε όλοι μας ότι το γήπεδο αυτό έπαψε προ πολλού να είναι απλώς ένα γήπεδο. Το «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι ένας μοναδικός –στα παγκόσμια χρονικά– πολυχώρος. Ένα μνημείο αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Λεωφόρος είναι η πεμπτουσία της αθηναϊκής κοινωνίας, η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού.

Αποκτήστε το προτού εξαντληθεί

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΛΕΩΦΟΡΟΣ»

Πρόκειται για ένα μνημειώδες έργο. Για ένα μοναδικό στα χρονικά λεύκωμα, που πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του κάθε Έλληνας φίλαθλος.

Κωνσταντίνος Καμάρας

Συγγραφέας, δημοσιογράφος

Ένα τέτοιο βιβλίο δεν διαβάζεται σε μια μέρα, σε μια εβδομάδα, σε έναν μήνα. Είναι ένα αξεπέραστο έργο, που θα το έχουμε στο προσκέφαλό μας, για όλη μας τη ζωή.

Ηλίας Γιαννακάκης

Σκηνοθέτης

MEDIA

ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

(Σελίδες 3-41, 209-226, 533-544)

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε στο κέντρο της πόλεως ένα γήπεδο μικρό σε εμβαδό, τεράστιο σε αξία…

– ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Λεωφόρος
Η Ακρόπολη του ελληνικού αθλητισμού
και η πραγματική ιστορία της
Α΄ Έκδοση: Σεπτέμβριος 2022
Isbn: 978-618-85203-8-7
Σελίδες 612
Τιμή: 60 €   54 €

Σειρά: Παναθηναϊκή Εγκυκλοπαίδεια
Συγγραφέας: Ανδρέας Οικονόμου
Προλογίζει ο Αριστείδης Καμάρας

54,00 Προσθήκη στο καλάθι